Om Osti Original reserveskærestrenge / reserveklinger
Osti Original reserveskærestrenge, er præcisionsfremstillede af det fineste rustfri stål. Klingerne fremstilles semi-manuelt, og hver enkelt streng bliver kontrolleret ved pakningen.
Når de skal skiftes, følg da vejledningen på bagsiden af emballagen, eller læs herunder:
Kort fortalt er der 6 trin:
- Fjern den gamle klinge.
- Skru møtrikken i toppen så langt ned som muligt. Lad også oste-gaflen ”falde” så langt ned som muligt.
- Indsæt den ene ende af den nye klinge, i den lange slids i skiven, og hold klingen fast med tommelfingeren. Husk at tage fat i osteskæreren fra undersiden.
- Før klingen op over toppen, gennem slidsen i stangen og gennem oste-gaflen. Det er vigtigt at oste-gaflen vender imod højre.
- Før klingen ned til den korte slids i skiven, og indfør klingen. Hold klingen fast med pegefingeren.
Mens du holder klingen fast med tommelfinger og pegefinger, skruer du, med den frie hånd, møtrikken og gaflen så langt op som muligt, og strammer efter.
Sådan holder dine Osti klinger længere
- Fjern altid skorperne på osten med en kniv, inden du skærer.
- Spænd klingen efter til cirka 95 % spænding, inden du skærer.
- Når du skærer, så skær stille og roligt, oppefra og nedefter.
- Læg ikke vægten i, men lad osteskæreren gøre arbejdet.
- Spænd løbende klingen efter.
Oste-gaflen
Vores oste-gaffel er lavet i det hårdest mulige, fødevaregodkendte materiale, som kan formes i det helt særlige Osti-design, og giver det opale udseende vi foretrækker.
Oste-gaflen og Osti Original med plasthåndtag tåler opvaskemaskine, men skal den holde en halv generation eller mere, så vask den op i hånden, ellers vil oste-gaflen, og resten af delene, uundgåeligt blive slidt over tid, grundet varmen fra opvaskemaskinen, slid fra kemiske forbindelser i sæben og friktionen fra strengen.
Osti i opvaskemaskinen
Alle Osti Original med plasthåndtag tåler maskinopvask.
Dette gælder ligeledes for Osti 822 / Osti 832 osteskærer i rustfrit stål / Kobber, og Osti 01 ostehøvl i klæbefri nylon.
Vi anbefaler generelt IKKE maskinopvask af produkter helt, eller delvist, bestående af træ, herunder Osti osteskærer med håndtag i valnøddetræ, samt Osti skærebræt i egetræ.
Pleje og vedligeholdelse af Deres nye Ostibræt
Tillykke med Deres nye Ostibræt! Brættet er udført i olieret FSC-certiceret eg og understøtter dermed bæredygtigt skovbrug.
Før første brug bør brættet vaskes af i hånden, så evt. overskydende olie fjernes.
Der kan de første gange efter vask vise sig små lyse træfibre, der rejser sig fra overfladen på brættet. Dette er helt naturligt for eg. Disse bløde fibre kan fjernes ved at tørre over eller polere med viskestykke.
Brættet tåler, som alle andre trævarer, IKKE opvaskemaskine, da maskinopvask udtørrer træet. Ostibrættet skal derfor altid vaskes op i hånden og under rindende vand, ikke i blød, da egetræ kan slå sig ved længere tids påvirkning af vand.
For at holde Ostibrættet smukt og og i god form anbefaler vi at oliere det efter behov: Som en enkel tommelfingerregel skal brættet have olie, når det ser tørt ud – det kan være fra et par gange om året til hver anden måned og tager kun et kort øjeblik:
Anvend en velegnet fødevaregodkendt olie, økologisk rapsolie er udmærket til formålet. Påfør olien med hånden eller f.eks en bagepensel, og overtør flader, kanter og rille på brættet, lad det stå og suge ind i minimum 5-30 minutter og tør den overskydende olie af med viskestykke eller en anden fnugfri klud.
Vi håber, De får mange års brug og glæde af Ostibrættet!
Hvilken Osti til hvilke oste?
Osti Original osteskærere og Osti 822 / Osti 832 osteskærere i rustfrit stål / Kobber, passer perfekt til de klassiske, danske ”gule” oste på 26 %, 45+, såsom Riberhus og Klovborg samt adskillige varianter herover. Den kan også klare de lidt hårdere oste, såsom: Cheddar, Gouda og Emmentaler.
Vi anbefaler dog at benytte vores Osti 01 ostehøvl i klæbefri nylon til de hårdeste oste som skal skives. Osti 01 Ostehøvlen skærer ligeledes tyndere skiver, til de kalorie-bevidste.
Vores Osti 303 / Osti 803 osteskærere med rulle, kan benyttes til alle ovennævnte oste. Afhængigt af skære-vinklen og trykket fra din hånd, kan Osti osteskæreren med rulle skære jævne skiver, helt fra de tyndeste og op til 5 millimeter, hvis man kan lide de helt tykke skiver.
Mange har efterspurgt denne model med rulle, så selvfølgelig skal vore kunder også have muligheden for at føje en sådan til Osti-samlingen hjemme i køkkenskuffen.
Til de helt hårde og/eller smuldrende oste, såsom Parmesan, skal der benyttes enten et rivejern, eller en ostekniv fra Osti som vi netop har tilføjet til vores produktsortiment. Til de blødeste smøre- og smelteoste samt blåskimmelostene, skal der naturligvis benyttes en kniv. Også her arbejder Osti på sagen…
Velbekomme, og hjertelig velkommen på vores danske forhandlers webshop hvor du kan købe alle vores produkter herunder vores klassiske osteskærer, vores prisvindende Osti 01 ostehøvl samt vores nye elegante osteknive.